Az tél legfontosabb vitaminjai bőröd számára

Ahogy egyre közelebb kerül a tél és távolodik a nyár, úgy kell odafigyelned vitaminraktáraid feltöltésére. Nem csak szervezeted egészségének fenntartása szempontjából, hanem bőröd kondíciójának megőrzése miatt is. A megváltozó időjárási körülmények, vagy a markánsan eltérő külső és belső hőmérséklet ugyanis új kihívásokkal szembesíti azt a tél folyamán. Nem is gondolnád, hogy egy egy téli szezon után mind vízháztartása, mind rugalmassága romlik és mindez a számodra is tapasztalható figyelmeztető jelekkel együtt tavasszal egyértelműen apróbb ráncokban mutatkozik meg.

Ahhoz, hogy a bőr szerkezetét és szépségét tavaszig konzerválni tudjuk tudatosan oda kell figyelmi, hogy milyen vitaminokat biztosítunk számára. Hogy ezt tökéletesen meg tudd valósítani összegyűjtöttük számodra a legfontosabbakat.

C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav

Talán a legismertebb vitamin, ami a bőr immunitásáért védekező képességének megőrzéséért felel. Erős antioxidáns, mely megakadályozza a bőrsejtek oxidatív károsodását és megköti a szabadgyököket. Megfelelő mennyiségben fokozza a bőrben található kollagén termelődését, így a regenerációt igénylő kezelésekhez (arctisztítás , tűs mezoterápia után) nélkülözhetetlen. Nem csak bőrön keresztül bőrápolók formájában, hanem vitamintabletták révén is. Vízben oldódó vitamin, így túladagolása esetén a felesleges mennyiség kiürül a szervezetből. A legújabb tudományos kísérletek alapján a napi 3x bevitt kisebb 300-500mg-os dózissal lehet a leginkább fokozni koncentrációját a szervezetben és a bőrben is.

E-vitamin, vagy más néven Tokoferol

Az egyik legerősebb antioxidáns vitaminként tartják számon, mely népszerűségét annak köszönheti, hogy az oxidatív szabadgyökök gyorsabban lépnek reakcióba vele, mint a bőr sejtjeivel és szöveteivel. Védi a sejthártyát és a mitokondriumot így segítve azok élettartamának meghosszabbítását ezáltal lassítva az öregedést.  Értágító hatású, fokozza a szövetek vérellátását ezáltal gyorsítja a regenerációs folyamatokat.  Zsírban oldódó vitamin, így a szervezetben könnyen raktározódik. Szérumokban, ampullákban alkalmazva rövid ideig képes csak megtartani hatásfokát, ugyanis napfénnyel, vagy oxigénnel érintkezve hamar oxidálódik.

A-vitamin, vagy más néven Retinol

Az egészséges bőr legfontosabb vitaminja. Fő feladata a bőrben lezajló megújító mechanizmusok, azaz a sejtreprodukció fenntartása. Megfelelő mennyiségben alkalmazva a bőr teljes szerkezetére a bőraljára, irhára és hámra is közvetlen hatással van, fenntartja a szöveti megújulást. Szabályozza a bőrsejtek sejtmembránjának áteresztőképességét, ezáltal a hatóanyagok felszívódását. Fényérzékeny vitamin, így bőrápolókban leginkább éjszakai krémekben alkalmazzák. Ekvivalenske a B3-vitamin (niacinamid), mely hasonló hatásmechanizmussal rendelkezik, azonban nem károsodik az UV sugarak hatására. Az A-vitamin az egyik legfontosabb anti-aging hatóanyag. Zsírban oldódik és a szervezetünk nem képes előállítani, így kizárólag külsőleg lehetséges a bevitele.

B3 vitamin, vagy más néven Niacinamid

A bőr anyagcseréjének legfontosabb támogatója. Szabályozza a szénhidrátok, zsírok, fehérjék hasznosulását és segít a bomlástermékek elszállításában, azaz a méregtelenítésben. Csökkenti az LDL és triglicerid szintet (rossz koleszterin) és növeli a HDL szintet (jó koleszterin), így javítva például a szeborreás bőrök állapotán. Szabályozza a sejtek közötti idegi kommunikációt, ezáltal hatással van a sejtreprodukcióra. Az A-vitamin ekvivalenseként is számon tartják. Vízben oldódó vitamin, így túl nagy mennyiségben alkalmazva kiürül a szervezetből.

B12 vitamin, vagy másnéven Kobalamin

Fontos „támogató” vegyület segíti az A-vitamin beépülését a szervezetbe. Részt vesz a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcserében szinergikusan erősítve a B3-vitamin hatásmechanizmusát. Javítja a sejtek közötti kommunikációt élénkítően hat az idegrendszer működésére. Kiemelkedő szerepet tölt be a dezoxiribonukleinsav és ribonukleinsav felépítésébe, így egészséges genetikai állományunk megőrzésében. Mezoterápiás kezeléseknél a bőrmegújító koktélok fontos összetevője. A szervezet nem képes előállítani, így kizárólag külsőleg bejuttatva tudjuk pótolni hiányát.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK