„Kontúrozni szeretnék, de hogyan?”

Kontúrozás lépésről lépésre kezdőknek!

A sminkek világában, az utóbbi időben egyre több hangsúlyt fektettek a kontúrozásra, hiszen a tökéletes smink titka a szép, egységes arckép.

Mit is jelent ez?

Gyönyörű sminket hiába készítünk akkor, ha az arcunkat előtte nem alapozzuk, majd kontúrozzuk megfelelően. A kontúrozás abból áll, hogy az arcunk elérőbb eső részeit megvilágosítjuk, úgymond kiemeljük, a már egyébként is árnyékos részeket pedig tovább sötétítjük, vagyis háttérbe helyezzük. Természetesen, ha van olyan arcrészünk, ami elégedetlenséget okoz számunkra, akkor ezzel a módszerrel tökéletesen korrigálható.

Mielőtt nekifognánk a kontúrozásnak, készítsük elő arcunkat. Alapozó felvitele előtt használjunk egy bázist, ami azért jó, mert sminkünket nem csak tartósabbá tehetjük vele, de közvetlenül védi bőrünket az alapozótól. Ez után a bőrszínünknek megfelelő alapozót válasszuk ki, vagy keverjük ki két árnyalatból, majd oszlassuk el a bőrfelületen, hogy utána könnyebb legyen eldolgozni. Alapozásnál ne hagyjuk ki a nyak felső részét, hajtövet, szemhéjunkat sőt, akár a fülünk fülcimpa részére is vihetünk fel belőle egy kicsit. Az eldolgozás során ne maradjanak éles vonalak, és körkörös mozdulatok használjunk, belülről kifelé.

Kezdhetjük a kontúrozást, amihez válasszunk egy világos és egy sötétebb korrektort. A korrektorok ne legyenek fényesek, és a sötét korrektor ne keltsen narancsos, vagy túl barna hatást. Ha valaki jobban szeret por állagú termékkel dolgozni, a célnak tökéletesen megfelel az is.

1. Először vigyük fel a világos korrektort minden kiemelendő részre (Highlighter, képen ,,H” betűvel jelölve): homlok közepére, közvetlenül szemek alá nagyobb felületen, ajak felső- és oldalsó illetve az orr szembe lévő része. Tipp: ha valakinek az orrvége kiáll, akkor azt ne világosítsuk!

2. Második lépésben árnyékoljuk az egyes arcrészeket (Contour, képen ,,C” betűvel jelölve): homlok felső része és a hajtő, járomcsont oda-vissza mozdulatokkal, alsó állcsonton körbe valamint az oldalsó orr részek. Tipp: hosszú áll esetén több korrektort is használhatunk ezen a területen, hogy optikailag csaljunk!

Már mindent alaposan eldolgoztunk, elégedettek vagyunk összképileg az arcunkkal, megkezdhetjük a sminkelést. Ha mindent betartottunk lépésről lépésre, a fenti képhez hasonló eredményt kellett, hogy kapjunk.

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK