Solanie fekete szappan: a tini bőrök gyógyíre

A szeptemberi iskolakezdéssel több ezer diák ül be ismét az iskolapadba és kezdi meg tanulmányait. Megújult erővel a hosszabb nyári nyaralások után már nem csak a facebook postokról, hanem személyesen is találkozik rég nem látott osztálytársaival. Vannak akik az első találkozást még kendőzetlenül és vannak, akik a pubertás korszak közepén gondos bőrápolással előkészítve élik meg. A serdülőkor ugyanis a hormonális változásokkal, valamint a nagyvárosi élet stresszével együtt nyomot hagy maga után, melyektől az érthetően hiú fiúk és lányok szeretnének mihamarabb megszabadulni.

A serdülőkorból jól ismert pattanásos bőr, vagy szakmai nyelvén tisztátlan bőr számos tini életét keseríti meg. A hormonális változásokkal együtt járó faggyúmirigy túlműködés zsírosítja a bőrt, mely az amúgy normálisan képződő elhalt szarusejtekkel és a nagyvárosi élettel együtt járó porral keveredve a pórusok eltömődéséhez vezet. A nem megfelelő tisztálkodás, vagy az elhanyagolt bőröknél a felhalmozódott faggyú ideális terep a baktériumok elszaporodásához és később gyulladások kialakulásához. Ha ez a nem megfelelő „nyomkodással” is párosul, akkor pedig az akár egész bőrre kiterjedő összefüggő gyulladást is okozhat.

További információk és vásárlás>>

De hogyan is kezeljük a tinik bőrét?


Ha már megtörtént a baj, akkor az első és legfontosabb egy normál bőrápolási rutin kialakítása. Ez semmiképpen sem egyenlő a bőr kiszáradásáig vezető alkoholos tisztítással, hanem sokkal inkább a normál bőrbarrier fenntartását is célzó ápolással. Ebben az egyik legsikeresebb és leginkább használt hatóanyag az ichtiol, mely a fekete szappanok fő összetevője, mindamellett felelős azok színéért is.


Az ichtiol kiváló antimikrobás hatású, faggyúmirigy működést szabályzó összetevő mely hatékonyan gátolja a pattanások és az azt kísérő gyulladások kialakulását. Összehúzó és fertőtlenítő hatású, így kiválóan használható otthoni, vagy kozmetikai tisztítás után is. Oldja az elhalt szarusejteket, gátolja a pórusok eltömődését. Az ichtiol sejtszinten képes befolyásolni azokat az enzimeket, amelyek a gyulladásos folyamatokat katalizálják. Továbbá gátolja az aknét okozó Propioni baktérium szaporodását.


A tini bőrök kezelésének egyik kulcsa, tehát a megfelelő tisztítás az ahhoz választott megfelelő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal. Ehhez nyújt segítséget a Solanie fekete szappanja, mely a tini bőrök otthoni és kozmetikai kezelését is hatékonyan támogatja.


Hogyan segít a Solanie fekete szappan:

  • Hámoldó: csökkenti a pórusok eltömődésének esélyét, ezáltal a pattanások kialakulását
  • Faggyúmirigy működés szabályzó: optimalizálja a pubertás korral együtt járó túlzott faggyúmirigy működést
  • Antimikrobás hatású: gátolja a pattanásokért felelős Propioni baktérium szaporodását
  • Fertőtlenít: csökkenti a további gyulladások és felülfertőzések esélyét
  • Összehúzó hatású: tisztítás után segíti a bőr regenerálódását
  • Gyulladás csökkentő: sejtszinten befolyásolja a gyulladásokért felelős enzimek működését

További információk és vásárlás>>

 

X

Iratkozz fel Te is az exkluzív ajánlatokra!

Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

© 2023 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK